Πέντε μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» οι συνεργοί του Θεοφίλου - iefimerida.gr

Πέντε μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» οι συνεργοί του Θεοφίλου

Πέντε μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» οι συνεργοί του Θεοφίλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ελληνική αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους συνεργούς του 29χρονου Αναστάσιου Θεοφίλου. Από τα στοιχεία που έχουν έως τώρα στα χέρια τους οι αστυνομικοί πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών και τέσσερις νεαροί, ηλικίας 25 έως 30 ετών, μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Μάλιστα από την ΕΛΑΣ πιστεύουν πως κάτι από αυτούς φέρονται να εμπλέκονται και στην αιματηρή ληστεία της Πάρου, όπου δολοφονήθηκε ο 53χρονος Δημήτρης Μίχας.

Σύμφωνα με tovima.gr τα ονόματα των ατόμων που αναζητούνται είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών, ενώ για δύο από αυτούς έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Πρόκειται για τον «τοξοβόλο του Συνταγματος» και έναν 24χρονο αντιεξουσιαστή που είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Η Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσία αναζητά τον 23χρονο Ιωαννη Μ. που είχε συλληφθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2011 στην διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα όπου κρατούσε τόξο και δοκίμαζε να ρίξει βέλος κατά αστυνομικών των ΜΑΤ. Τότε του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή κι είχε αφεθεί ελεύθερος. Ο ίδιος έγραφε τότε στο διαδίκτυο «ο αγώνας για την καταστροφή κάθε μορφής εξουσίας δεν μπορεί παρά να είναι και βίαιος. Μία από τις συνέπειες του απελευθερωτικού πολέμου είναι και η αιχμαλωσία με ότι αυτό συνεπάγεται, όσο και αν διαρκεί. Σε αυτούς που μπορεί να βρεθούν στη θέση μου, λέω μη μασήσετε, μην υποταχθείτε, μην παίξετε το παιχνίδι τους. Τώρα είμαι έξω, δυνατός, με κάποιες παραπάνω εμπειρίες, έτοιμος να ριχτώ ξανά στη μάχη με όλο μου το πάθος. Αδέρφια υπομονή, η ώρα πλησιάζει. Ο πόλεμος συνεχίζεται αδιάκοπα».

Ο άλλος νεαρός Δημήτριος Π. 24 ετών, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης είχε προσαχθεί στην διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπενθύμιζαν ότι παραμένει ασύλληπτος κι άλλος αντιεξουσιαστής που συμμετείχε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, τον Μάιο του 2011, όπου συνελήφθη ένας άλλος νεαρός που κατηγορείται για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση,

Όσον αφορά τη ληστεία της Πάρου οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι τέσσερις δράστες έφτασαν στο νησί την προηγουμένη, κοιμήθηκαν σε υπνόσακους σε υπαίθρια περιοχή κι αναχώρησαν από το νησί, το επόμενο διήμερο, ο καθένας μόνος του, στη συνέχει συναντήθηκαν σε σπίτι στην περιοχή της Λαμίας απ' όπου αναχώρησαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ