Γιούνκερ: Πολεμική ρητορική και φλυαρία οι φήμες για έξοδο χώρας από το ευρώ - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Πολεμική ρητορική και φλυαρία οι φήμες για έξοδο χώρας από το ευρώ

Γιούνκερ: Πολεμική ρητορική και φλυαρία η φημολογία για έξοδο χώρας από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση σε όσους κάνουν λόγο για έξοδο ορισμένων χωρών από την Ευρωζώνη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος χαρακτήρισε την πολεμική αυτή ρητορική «άνευ νοήματος φλυαρία».

Ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε την πρόσφατη πρόταση του Αυστριακού αντικαγκελάριου, υπουργού Εξωτερικών και αρχηγού του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, για την αναζήτηση δυνατοτήτων αποπομπής από το ενιαίο νόμισμα, χωρών που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Επανέλαβε πως τεχνικά θα ήταν εφικτή μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όμως πολιτικά δεν θα ήταν δυνατή και θα συνδεόταν με ανυπολόγιστους κινδύνους.

Υπογράμμισε ότι το ζήτημα χρήζει νηφάλιας αντιμετώπισης, και πως οι όποιες αποφάσεις θα κριθούν από την έκθεση της Τρόικα το Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ