Κουβέλης: Δεν πρέπει να υπάρξει εργασιακή εφεδρεία

Αντίθετος με την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει», ενώ πρόσθεσε πως όταν το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε στο παρελθόν «αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».

Σε ότι αφορά το πλεονάζον προσωπικό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι «μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση. Η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων».

Πάντως, ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε υπέρμαχος της διοικητικής μεταρρύθμισης, την οποία χαρακτήρισε «αναγκαία» και σημείωσε ότι «η χώρα χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική. Αυτό θα επιτευχθεί με συστηματική και αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και του προσωπικού τους».

Ταυτίζεται με τον Κουβέλη ο Μανιτάκης

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μανιτάκης ταυτίζεται με τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης για την εργασιακή εφεδρεία. Οι συνεργάτες του υπουργού πρόσθεταν ότι η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει όταν διεξάγεται υπό τον φόβο απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ