Πορτοκαλόπιτα - iefimerida.gr

Πορτοκαλόπιτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εύκολη συνταγή για σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα από το bettyscuisine.blogspot.com

Υλικά για ένα μεγάλο μακρόστενο πυρέξ:

Για το γλυκό:

1 πακέτο φύλλο κρούστας, 2 κουταλάκια κανέλλα, 3 κουταλιές ζάχαρη, 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο, 4 αυγά, 3/4 ποτηριού ζάχαρη, 1 γιαούρτι 2%, 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, 2 κουταλιές κονιάκ, 2 βανίλιες, ½ κουταλάκι αλάτι, 2 κουταλιές μπέικιν, ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι:

2 ποτήρια ζάχαρη, 2 ποτήρια χυμός πορτοκάλι, 1 ποτήρι νερό, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 ξυλάκι κανέλα

Βουτυρώνουμε ένα-ένα 5 από τα φύλλα και τα πασπαλίζουμε με την κανέλλα ανακατεμένη με τη ζάχαρη.Τα στρώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ τσαλακωτά δίπλα-δίπλα και τα περιχύνουμε με όσο βούτυρο περίσσεψε.Τα ψήνουμε στους 180C για 10΄-12΄ να ροδίσουν.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας. Τα χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, αφράτο μίγμα.

Με το χέρι μαδάμε τα φύλλα σε κομματάκια και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα μέσα στο μίγμα, ανακατεύοντας συχνά να βραχούν καλά. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τα ψημένα φύλλα, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνεια ομοιόμορφα.

Ψήνουμε την πίτα για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10-12 λεπτά περίπου (μετράμε από το σημείο βρασμού) το σιρόπι πρέπει να είναι καυτό και η πίτα κρύα όταν θα την περιχύσουμε. Κάνουμε υπομονή να τραβήξει όλο το σιρόπι, κόβουμε σε κομμάτια και ορμάμε!

Πηγή: http://bettyscuisine.blogspot.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή γλυκό πορτοκαλόπιτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ