O Κασπάροφ δάγκωσε αστυνομικό και κινδυνεύει με φυλάκιση - iefimerida.gr

O Κασπάροφ δάγκωσε αστυνομικό και κινδυνεύει με φυλάκιση

O Κασπάροφ δάγκωσε αστυνομικό και κινδυνεύει με φυλάκιση σε στρατόπεδο εργασίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη στη Ρωσία απέκτησε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ, αφού κατηγορείται πως δάγκωσε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης της Παρασκευής υπέρ του πανκ φεμινιστικού συγκροτήματος Pussy Riot.

Αν το αδίκημα αποδειχθεί ο σκακιστής κινδυνεύει με φυλάκιση ως πέντε ετών σε στρατόπεδο εργασίας.

«Πρέπει να με ανακρίνουν για την υποτιθέμενη επίθεση σ' έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα αρχίσει ποινική έρευνα σε βάρος μου», αναφέρει ο Κασπάροφ σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπό του.

Βάσει της ρωσικής νομοθεσίας, η επίθεση σε αστυνομικό τιμωρείται με ποινές από πρόστιμο 200.000 ρουβλιών (περίπου 5.000 ευρώ) μέχρι φυλάκιση πέντε ετών σε στρατόπεδο εργασίας.

«Στα πολυάριθμα βίντεο που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ μπορεί κανείς να δει ότι αστυνομικοί με συνέλαβαν τη στιγμή που μιλούσα σε δημοσιογράφους και πως στη συνέχεια με χτύπησαν», δήλωσε ο Κασπάροφ, ο οποίος διευκρίνισε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για παράνομη σύλληψη και κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ