Κατασκευή αιολικού πάρκου στη Γερμανία θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της Φώκαινας - iefimerida.gr

Κατασκευή αιολικού πάρκου στη Γερμανία θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της Φώκαινας

Κατασκευή αιολικού πάρκου στη Γερμανία θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της Φώκαινα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Γερμανικές Εταιρίες Ε.ΟΝ και RWE σχεδίαζαν να κατασκευάσουν ένα τεραστίων διαστάσεων υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 25.000 Μεγαβάτ, όμως «υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο», αφού η κατασκευή του συγκεκριμένου πάρκου απειλεί την επιβίωση ενός δελφινοειδούς που είναι γνωστό ως φώκαινα ή γουρουνόψαρο.

Οι ανεμογεννήτριες του αιολικού πάρκου παράγουν πολύ δυνατό θόρυβο στον πυθμένα, γεγονός που έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην ακοή των κητωδών και οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η απώλεια της ακοής καταδικάζει τις φώκαινες σε θάνατο.

Οι δύο εταιρείες διαθέτουν εκατομμύρια Ευρώ για την ανάπτυξη τεχνολογιών μείωσης του θορύβου και έτσι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει την υλοποίηση του γιγάντιου αιολικού πάρκου -8 πλάσιας έκτασης απο την πόλη της Νέα Υόρκης- μέχρι το 2030.

Η εγκατάσταση τεχνολογιών απορρόφησης του θορύβου ανέρχεται στο 0,5% του συνολικού προϋπολογισμού και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κύματος φυσαλίδων γύρω από το σημείο εισόδου της ανεμογεννήτριας στο θαλάσσιο πυθμένα ώστε να περιοριστεί η διάχυση των ηχητικών κυμάτων.

Στη Βόρεια Θάλασσα και στη Βαλτική ενδημούν 230.000 φώκαινες, οι οποίες εκμεταλλεύονται την ακοή τους για να κολυμπήσουν, να εντοπίσουν θηράματα, αλλά και συντρόφους για την αναπαραγωγή του είδους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ