Οι Pussy Riot αρνούνται να ζητήσουν χάρη απο τον Πούτιν - iefimerida.gr

Οι Pussy Riot αρνούνται να ζητήσουν χάρη απο τον Πούτιν

Οι Pussy Riot αρνούνται να ζητήσουν χάρη απο τον Πούτιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τρία μέλη των Pussy Riot που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών για την «πανκ προσευχή» τους κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν σε εκκλησία της Μόσχας, αρνούνται να καταθέσουν αίτηση χάριτος στον πρόεδρο της Ρωσίας δήλωσε ο Νικολάι Πολόζοφ, ένας από τους συνηγόρους τους.

Οι δικηγόροι των τριών γυναικών, τις ρώτησαν αν θέλουν να ζητήσουν χάρη, αλλά εκείνες, ανένδοτες απάντησαν: «Στο διάολο μια τέτοια χάρη». Ο ίδιος, πάντως, επανέλαβε την πρόθεση της υπεράσπισης να καταθέσει έφεση, μόλις λάβει αντίγραφο της απόφασης του δικαστηρίου.

Τα τρία μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο χρόνων για «χουλιγκανισμό» και «υποκίνηση σε θρησκευτικό μίσος», επειδή τραγούδησαν τον περασμένο Φεβρουάριο στον καθεδρικό ναό του Σωτήρα μια «πανκ προσευχή» ζητώντας από την Παναγία να διώξει τον Πούτιν από την εξουσία.

Σε συνέντευξή τους αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι Pussy Riot είχαν δηλώσει πως δεν θα κάνουν αίτηση χάριτος στον Πούτιν και τονίζοντας πως «εκείνος πρέπει να ζητήσει χάρη από μας»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ