Φόβοι για νέα μακελειό στο ορυχείο πλατίνας στη Νότιο Αφρική - iefimerida.gr

Φόβοι για νέα μακελειό στο ορυχείο πλατίνας στη Νότιο Αφρική

Φόβοι για νέα μακελειό στο ορυχείο πλατίνας στη Νότιο Αφρική
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το τραγικό σκηνικό με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στο ορυχείο πλατίνας Λονμιν στην περιοχή Μαρικάνα της Νότιας Αφρικής, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον περίπου 3.000 μεταλλωρύχων που απεργούσαν, η διεύθυνση των ορυχείο κάλεσε τους απεργούς να προσέλθουν στην εργασία τους σήμερα το πρωί, αλλιώς κινδυνεύουν να απολυθούν.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η Λονμιν επιβεβαιώνει πως ζήτησε από τους 3.000 υπαλλήλους της που απεργούν παράνομα να προσέλθουν στην εργασία τους ως τις 20 Αυγούστου, αλλιώς κινδυνεύουν με πιθανή απόλυση.

Οι 25.000 υπάλληλοι και οι 10.000 εποχικοί "που δεν απεργούν, αλλά δεν μπορούν να εργαστούν εξαιτίας της βίας" μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους με αστυνομική προστασία, διευκρινίζει η εταιρία.

«Δεν θα ζητήσουμε από κανέναν να αρχίσει να δουλεύει αν η αστυνομία πιστεύει πως υπάρχει κίνδυνος αντιποίνων» από την πλευρά των απεργών, δήλωσε ο Σάιμον Σκοτ ανώτερο στέλεχος της εταιρίας.

«Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και να ξαναβρούμε την ηρεμία μετά αυτά που συνέβησαν, αλλά αυτοί που μας εμπιστεύονται και θέλουν να εργαστούν αξίζει να έχουν μια ευκαιρία», τόνισε ο Σκοτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ