Spiegel: Η ΕΚΤ εξετάζει την επιβολή πλαφόν στα επιτόκια δανεισμού - iefimerida.gr

Spiegel: Η ΕΚΤ εξετάζει την επιβολή πλαφόν στα επιτόκια δανεισμού

Spiegel: Η ΕΚΤ εξετάζει την επιβολή πλαφόν στα επιτόκια δανεισμού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο να αγοράζει τα ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα προκειμένου να εμποδίζει τα επιτόκιά τους να ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο, που θα έχει οριστεί εκ των προτέρων, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό η ΕΚΤ θα ορίσει ένα ανώτατο όριο για τα επιτόκια δανεισμού χωρών όπως η Ισπανία και η Ιταλία και θα επεμβαίνει στις αγορές για να διασφαλίζει ότι αυτό δεν θα ξεπερνιέται.

Σύμφωνα με το Spiegel το κριτήριο για να οριστεί το ανώτατο επιτρεπτό όριο των επιτοκίων θα είναι το «σπρεντ», δηλαδή η διαφορά μεταξύ του επιτοκίου δανεισμού της Γερμανίας και αυτό των χωρών που έχουν πληγεί από την κρίση.

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι στη διάρκεια της επόμενης συνάντησης των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Σεπτεμβρίου, θα αποφασιστεί αν θα οριστεί ανώτατο όριο στα επιτόκια δανεισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ