WikiLeaks: Να δεσμευτεί η Σουηδία ότι δεν θα εκδώσει τον Ασάνζ στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

WikiLeaks: Να δεσμευτεί η Σουηδία ότι δεν θα εκδώσει τον Ασάνζ στις ΗΠΑ

WikiLeaks: Να δεσμευτεί η Σουηδία ότι δεν θα εκδώσει τον Ασάνζ στις ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mια δέσμευση από τη σουηδική πλευρά ότι δεν θα εκδώσει ποτέ τον ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, στις ΗΠΑ, θα ήταν «μια καλή βάση» θα αποτελούσε μια καλή βάση διαπραγμάτευσης η οποία θα μπορούσε να καταλήξει ακόμη και στο να παραδοθεί, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ιστοτόπου, Κρίστιν Χράφσον.

Ο Χράφνσον υπενθύμισε ότι ο Ασάνζ, ο οποίος κατηγορείται στη Σουηδία για μια υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης δύο γυναικών, ήταν «πάντα έτοιμος να απαντήσει στις ερωτήσεις» της δικαιοσύνης και αυτό «ήδη εδώ και δύο χρόνια».

Ο εκπρόσωπος του WikiLeaks υπογράμμισε ότι ο 41χρονος Αυστραλός, που είχε καταφέρει να φύγει ελεύθερα από τη Σουηδία παρά τις κατηγορίες που εκκρεμούσαν εναντίον του, έκτοτε έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του σουηδού εισαγγελέα, είτε πρόσωπο με πρόσωπο στο Λονδίνο είτε μέσω βιντεοσύνδεσης, κάτι το οποίο δεν έχουν δεχθεί οι σουηδικές αρχές.

Στο μεταξύ, αργότερα σήμερα στις 16:00 ή 17:00 ώρα Ελλάδας αναμένεται να κάνει δημόσια δηλώσεις ο ίδιος ο Ασάνζ για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

Σήμερα το πρωί ο ίδιος ο Αυστραλός έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: «προετοιμάζομαι για τη δημόσια ομιλία μου», χωρίς όμως να διευκρινίσει πού θα πραγματοποιηθεί αυτή.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Ασάνζ, ο ισπανός πρώην δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να κάνει δηλώσεις και να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μπροστά από την πρεσβεία του Ισημερινού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ