Η πυρκαγιά δεν σταματά να καίει την Χίο – Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες - iefimerida.gr

Η πυρκαγιά δεν σταματά να καίει την Χίο – Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες

Η πυρκαγιά δεν σταματά να καίει την Χίο – Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά στη Χίο, καθώς εκτός από τα χιλιάδες στρέμματα δέντρων και βλάστησης που έχουν καταστραφεί, στις φλόγες παραδόθηκαν και σπίτια. Πρόκειται για αγροικίες στην περιοχή του χωριού Αυγώνυμα, το οποίο εκκενώθηκε.

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στη Χίο, με σύμμαχο τον άνεμο έντασης έως και 8 μποφόρ. Πάντως, αστυνομικές πηγές του νησιού ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, ότι δεν έχουν υπάρξει επίσημες αναφορές ζημιών σε αγροικίες ή άλλες οικίες.

Η κατάσταση στο νότιο τμήμα του νησιού είναι καλύτερη από χθες, Σάββατο, με τα τρία τέταρτα του μετώπου να ελέγχονται. Ωστόσο, στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νησιού τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα.

Από τα ξημερώματα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενισχυμένες και από δυνάμεις που κατέφθασαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Συνολικά, για την κατάσβεση συνεχίζουν να επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 71 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές, 79 στρατιώτες.

Από το πρωί, εννέα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού, αν και το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ανέμων.

Χιλιάδες στρέμματα με μαστιχόδεντρα, ελιές και πεύκα έχουν καεί, ενώ οι περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ