Πρόστιμα μαμούθ και λουκέτα για την αδήλωτη εργασία - iefimerida.gr

Πρόστιμα μαμούθ και λουκέτα για την αδήλωτη εργασία

Πρόστιμα μαμούθ και λουκέτα για την αδήλωτη εργασία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα και με οριστική διακοπή της λειτουργία των επιχειρήσεων τους θα βρίσκονται αντιμέτωποι όσοι δεν δηλώνουν το προσωπικό τους. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που θα προωθήσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έρχονται βαρύτατες ποινές για τους παραβάτες.

Οι ποινές αναμένεται να αρχίσουν με την επιβολή προστίμου που θα ανέρχεται στα 500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο υπάλληλο. Στη συνέχεια, σε περίπτωση υποτροπής, θα προβλέπεται τριήμερο λουκέτο της επιχείρησης, ενώ αν διαπιστωθεί και δεύτερη υποτροπή η επιχείρηση θα κλείνει οριστικά.

Ο κ.Βρούτσης μιλώντας στο Πρώτο Θέμα είπε «η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την εξάπλωση της παραβατικότητας. Θα θεσπίσουμε ευνοϊκούς όρους πληρωμής των προστίμων, αλλά δεν θα δείξουμε ανοχή στην παρανομία. Δεν μπορεί να επικαλεστεί την κρίση όποιος έχει στήσει γαλέρα μαύρης εργασίας αλλοδαπών σε μία βιοτεχνία. Όταν διαπιστωθεί υποτροπή θα αποφασίζω οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ