Βγαίνει απο τη φυλακή ο δολοφόνος του Τζον Λένον; - iefimerida.gr

Βγαίνει απο τη φυλακή ο δολοφόνος του Τζον Λένον;

Βγαίνει απο τη φυλακή ο δολοφόνος του Τζον Λένον;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία ως ο δολοφόνος του διασημότερου Σκαθαριού, 32 χρόνια μετά την τραγωδία, κατέθεσε την έβδομη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί αυτή την εβδομάδα.

Ο 57χρονος πλέον, Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν ο οποίος πριν από 32 χρόνια (στις 8 Δεκεμβρίου του 1980) πυροβόλησε και σκότωσε τον Τζον Λένον με τέσσερις σφαίρες στην πλάτη, από το 2000 μέχρι σήμερα, κατέθετε κάθε δύο χρόνια αίτηση αποφυλάκισης, όλες οι προσπάθειές του όμως, έπεφταν στο κενό και πάντα επέστρεφε στη φυλακή.

Το 2010, μετά την τελευταία του ακρόαση, τα συμπεράσματα της τριμελούς επιτροπής αποφυλακίσεων, δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά, αφού όπως ανέφεραν σε γραπτές παρατηρήσεις τους, ο Τσάπμαν, «εμφανίζεται να αγνοεί τους κανόνες της κοινωνίας μας και την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής».

Αυτή την εβδομάδα, πρόκειται να γίνει η έβδομη ακρόαση, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισης του Τσαπμαν και η απόφαση για το αν θα αφεθεί ελεύθερος θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τμήματος, Λίντα Φόγκλια.

Πριν από την ακρόαση, η επιτροπή αποφυλακίσεων θα αναγνώσει δεκάδες επιστολές που επιχειρηματολογούν ενάντια στην απελευθέρωση του Τσάπμαν, μεταξύ των οποίων και της χήρας του Λένον, Γιόκο Όνο, η οποία θεωρεί ότι Τσάπμαν παραμένει επικίνδυνος για την ίδια, τους δυο γιους του Λένον, το κοινό αλλά και για τον εαυτό του.

Βγαίνει απο τη φυλακή ο δολοφόνος του Τζον Λένον; | iefimerida.gr 0
Βγαίνει απο τη φυλακή ο δολοφόνος του Τζον Λένον; | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ