Έκλεισε το κάστρο του Σιγρίου στη Λέσβο - iefimerida.gr

Έκλεισε το κάστρο του Σιγρίου στη Λέσβο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λόγω κινδύνου τραυματισμού επισκεπτών του η τοπική Κοινότητα Σιγρίου προχώρησε σήμερα το πρωί στο κλείσιμο του κάστρου του Σιγρίου καθώς διαπιστώθηκε πως σε πολλά σημεία του υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης των τειχών του.

Να σημειωθεί ότι η τοπική Κοινότητα Σιγρίου είχε απευθυνθεί τόσο στο Δήμο Λέσβου όσο και στην αρμόδια 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες εργασίες.

Δυστυχώς όμως από μέρους του Δήμου Λέσβου, όσο και από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού, δηλώθηκε αδυναμία οικονομικής στήριξης της όποιας εργασίας, ενώ δεν προβλέπεται στο άμεσο, τουλάχιστον, μέλλον να γίνει κάποια στερεωτική εργασία.

Να τονίσουμε εδώ ότι η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ήταν αυτή που ουσιαστικά πρότεινε το κλείσιμο του κάστρου, με σχετικό της έγγραφο από τις 30 του περασμένου Μαρτίου.

Από σήμερα το πρωί η Κοινότητα "σφράγισε" με κλειδαριά την είσοδο, ενώ με δίγλωσση πινακίδα ενημερώνει τους επισκέπτες για τους λόγους που το μνημείο είναι κλειστό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ