Αποζημίωση σε συγγενείς νεκρού, λόγω καθυστέρησης και παραλείψεων του ΕΚΑΒ - iefimerida.gr

Αποζημίωση σε συγγενείς νεκρού, λόγω καθυστέρησης και παραλείψεων του ΕΚΑΒ

Αποζημίωση σε συγγενείς νεκρού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποζημίωση ύψους 270.000 ευρώ, επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, λόγω παραλείψεων του ΕΚΑΒ, σε συγγενείς 18χρονου νεαρού ο οποίος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στην Λεωφόρο Κηφισίας.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό οι συγγενείς του 18χρονου, υποστήριξαν πως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο του τροχαίου κατά 55 λεπτά, χωρίς να σταλεί παράλληλα κινητή ιατρική μονάδα.

Οι συγγενείς επικαλέστηκαν μάλιστα και ιατρικές γνωματεύσεις σύμφωνα με τις οποίες τα 55 λεπτά καθυστέρησης για την διακομιδή του νεαρού στο νοσοκομείο, απέτρεψαν τους γιατρούς από το να αντιμετωπίσουν εγκαίρως την κατάσταση, την ώρα που τα μόνα ζωτικά του όργανα που είχαν θιγεί ήταν οι πνεύμονές του.

Τελικά, το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή, έκρινε ότι υπήρξαν παραλείψεις οργάνων του ΕΚΑΒ και επιδίκασε συνολικά στους συγγενείς 270.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας και ένα βαθμό συνυπαιτιότητας του θύματος, γιατί δεν είχε ρυθμίσει την ταχύτητα του οχήματός του 70 χλμ σε χαμηλότερο όριο λόγω της βροχής και της ολισθηρότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ