Κομισιόν: Δεν εξετάζουμε κανένα σενάριο διάλυσης της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Κομισιόν: Δεν εξετάζουμε κανένα σενάριο διάλυσης της Ευρωζώνης

Κομισιόν: Δεν εξετάζουμε κανένα σενάριο διάλυσης της Ευρωζώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί, ο οποίος χαρακτήρισε το ενιαίο νόμισμα ως «αμετάκλητο».

«Η Επιτροπή δεν επεξεργάζεται (σενάρια) για την διάλυση της Ευρωζώνης, ούτε σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων ή εξόδου της Ελλάδας ή οποιοδήποτε άλλο σενάριο το οποίο θα προέβλεπε την έξοδο μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ», είπε ο Μπαγί ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως: «Καθήκον μας είναι μόνο να επικεντρωνόμαστε στην διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στον απόηχο των δηλώσεων του Φινλανδού υπουργού Εξωτερικών, Έρκι Τουομιόγια, και του Αυστριακού ομολόγου του Μίχαελ Σπίντελεγκερ, περί «προετοιμασίας για διάλυση του ευρώ» και περί «δυνατότητας εξαναγκασμού μιας χώρας να εγκαταλείπει την Ευρωζώνη» αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ