Ένα βήμα πριν το Μηχανισμό Διάσωσης βρίσκεται η Ισπανία - iefimerida.gr

Ένα βήμα πριν το Μηχανισμό Διάσωσης βρίσκεται η Ισπανία

Ένα βήμα πριν τον Μηχανισμό Διάσωσης βρίσκεται η Ισπανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και πιο κοντά στην προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ισπανία σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο ο οποίος εμφανίζει την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, έτοιμη να λάβει την πρώτη δόση των 30 δισ. ευρώ.

Μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα η μεγάλη χώρα της Ιβηρικής θα ζητήσει σύμφωνα με τις πληροφορίες, την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου των 100 δισ. ευρώ η οποία θα ανέρχεται στο 30% του συνολικού ποσού.

Ωστόσο αξιωματούχοι επισημαίνουν πως η Μαδρίτη δεν είναι μακρυά και από το να ζητήσει την ένταξή της και στον Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτήν την στιγμή το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα βιβλία των ισπανικών τραπεζών έφτασε σε ύψος-ρεκόρ τον Ιούνιο. Το συνολικό ποσό των λεγόμενων τοξικών δανείων αυξήθηκε κατά 8,4 δισ. ευρώ στα 164,4 δισ. ευρώ ή το 9,4% του συνόλου.

Υπενθυμίζεται πως το δάνειο που έχει ζητήσει η Ισπανία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, ανέρχεται στα 100 δισ. ευρώ. Το αίτημα αυτό ήταν μία προσπάθεια της Μαδρίτης προκειμένου να μην αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια για την διάσωση και τους ισπανικού κράτους.

Πάντως η δήμαρχος της Μαδρίτης, Άνα Μποτέγια, η οποία είναι και από τα βασικά στελέχη του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, χαρακτήρισε μία τέτοια εξέλιξη ως «αναπόφευκτη».

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι' αυτό. Είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να ζητήσουμε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε η Μποτέγια στο πρακτορείο ειδήσεων Europa Press.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ