Bloomberg: Η Μέρκελ εξετάζει «χαλάρωση» των όρων του ελληνικού προγράμματος

Τη «χαλάρωση» των όρων του ελληνικού πακέτου διάσωσης φέρεται να εξετάζει η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τα λεγόμενα δύο βουλευτών της, που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι γερμανοί βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ, Κλάους-Πέτερ Βιλτς και Φρανκ Σέφλερ, ανέφεραν ότι επικρατεί διχασμός στις τάξεις της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με το αν θα πρέπει να επιδειχθεί επιείκεια προς την Ελλάδα ή αν θα πρέπει με προσήλωση να εκπληρώσει η χώρα τις δεσμεύσεις της.

Ο κ. Βιλτς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι ευαισθησίες ανάμεσα στους 27 βουλευτές του συνασπισμού που ψήφισαν όχι την προηγούμενη φορά είναι γνωστές στην κυρία Μέρκελ, oπότε η επίσημη γραμμή είναι να παραμείνει σκληρή απέναντι στην Ελλάδα». Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «την ίδια στιγμή, κάποιοι αναλαμβάνουν την αποστολή να δοκιμάσουν πως μπορεί να εγκαταλειφθεί αυτή η σκληρή γραμμή».

Επίσης, το Bloomberg, επικαλούμενο τα λεγόμενα του κ. Σέφλερ, αναφέρει οι η Γερμανίδα καγκελάριος ενδέχεται να αναζητήσει μία «χρυσή τομή» με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που θα επιτρέψει και στις δυο πλευρές να διασώσουν τα προσχήματα...

Υπενθυμίζεται, ότι τόσο ο Κλάους -Πέτερ Βιλτς, όσο και Φρανκ Σέφλερ, είχαν καταψηφίσει παλαιότερα τις προτάσεις της Γερμανίδας καγκελάριου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ