Bloomberg: Η Μέρκελ εξετάζει «χαλάρωση» των όρων του ελληνικού προγράμματος - iefimerida.gr

Bloomberg: Η Μέρκελ εξετάζει «χαλάρωση» των όρων του ελληνικού προγράμματος

Bloomberg: Η Μέρκελ σκέφτεται να «χαλαρώσει» τους όρους του ελληνικού προγράμματ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη «χαλάρωση» των όρων του ελληνικού πακέτου διάσωσης φέρεται να εξετάζει η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τα λεγόμενα δύο βουλευτών της, που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι γερμανοί βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ, Κλάους-Πέτερ Βιλτς και Φρανκ Σέφλερ, ανέφεραν ότι επικρατεί διχασμός στις τάξεις της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με το αν θα πρέπει να επιδειχθεί επιείκεια προς την Ελλάδα ή αν θα πρέπει με προσήλωση να εκπληρώσει η χώρα τις δεσμεύσεις της.

Ο κ. Βιλτς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι ευαισθησίες ανάμεσα στους 27 βουλευτές του συνασπισμού που ψήφισαν όχι την προηγούμενη φορά είναι γνωστές στην κυρία Μέρκελ, oπότε η επίσημη γραμμή είναι να παραμείνει σκληρή απέναντι στην Ελλάδα». Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «την ίδια στιγμή, κάποιοι αναλαμβάνουν την αποστολή να δοκιμάσουν πως μπορεί να εγκαταλειφθεί αυτή η σκληρή γραμμή».

Επίσης, το Bloomberg, επικαλούμενο τα λεγόμενα του κ. Σέφλερ, αναφέρει οι η Γερμανίδα καγκελάριος ενδέχεται να αναζητήσει μία «χρυσή τομή» με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που θα επιτρέψει και στις δυο πλευρές να διασώσουν τα προσχήματα...

Υπενθυμίζεται, ότι τόσο ο Κλάους -Πέτερ Βιλτς, όσο και Φρανκ Σέφλερ, είχαν καταψηφίσει παλαιότερα τις προτάσεις της Γερμανίδας καγκελάριου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ