Σε νόμιμη άμυνα οι αστυνομικοί που σκότωσαν 34 διαδηλωτές στην Νότιο Αφρική - iefimerida.gr

Σε νόμιμη άμυνα οι αστυνομικοί που σκότωσαν 34 διαδηλωτές στην Νότιο Αφρική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει προκληθεί στην Νότιο Αφρική μετά το περιστατικό στο οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 34 μεταλλωρύχους κατά την διάρκεια διαδήλωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στην μαρακάνα, σκοτώθηκαν 34 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 78 άνθρωποι.

Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αρχιεπιθεωρήτρια, Ρία Πιγιέγκα, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε άμυνα, ενώ συνέλαβαν και 29 άτομα. «Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση βίας για να αμυνθούν από την ομάδα των επιτιθέμενων», πρόσθεσε η Πιγιέγκα.

Επίσης σύμφωνα με τις δηλώσεις της αρχιεπιθεωρήτριας, ορισμένοι διαδηλωτές ήταν αυτοί που «πυροβόλησαν» πρώτοι ενάντια της Αστυνομίας.

«259 άνθρωποι συνελήφθησαν για διάφορες κατηγορίες, άσκηση βίας, φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη συνάθροιση, οπλοκατοχή (. . .)», πρόσθεσε η ίδια.

Οι αριθμοί αυτοί, αντιπροσωπεύουν ωστόσο τον πρώτο υπολογισμό, με μία συνδικαλιστική πηγή να κάνει λόγο για 36 νεκρούς.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση καταστολής από την εποχή του ρατσιστικού καθεστώτος Απαρτχαϊντ, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στην αφρικανική χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ