Στη λίστα με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου Καποδιστριακό και Αριστοτέλειο - iefimerida.gr

Στη λίστα με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου Καποδιστριακό και Αριστοτέλειο

Στη λίστα με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου Καποδιστριακό και Αριστοτέλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 100 θέσεις κατρακύλησε το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην γνωστή ως «Λίστα της Σαγκάης» η οποία θεωρείται από τις εγκυρότερότερες διεθνώς στον εκπαιδευτικό τομέα. Κορυφαίο εκπαιδευτικό Ιδρυμα για το 2012 το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Τα μοναδικά ελληνικά πανεπιστήμια τα οποία βρίσκονται στη εν λόγω λίστα, είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα οποία και τα δύο βρίσκονται στις θέσεις 301 -400.

Το 2011 το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρισκόταν μια κλίμακα παραπάνω δηλαδή στις θέσεις 201 – 300.

Οσον αφορά την πρώτη δεκάδα, σε σχέση με πέρυσι δεν καταγράφονται ιδιαίτερες διαφορές καθώς πρώτο είναι το Χάρβαρντ, δεύτερο το Στάνφορτν, ενώ την τριάδα συμπληρώνει το ΜΙΤ.

Τέταρτο είναι το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και πέμπτο το Κέιμπριτζ.

Στα πενήντα πρώτα, εκτός από το Κέιμπριτζ, όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα, στη θέση 37 βρίσκεται το γαλλικό Paris II και στην 47η το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ανώτατης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ζια Τονγκ της Σαγκάης αξιολογούν περισσότερα από 1.000 πανεπιστήμια απ' ολόκληρο τον κόσμο.

Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη είναι, μεταξύ άλλων, ο αριθμός των απόφοιτων και των πανεπιστημιακών που βραβεύονται με Νόμπελ, οι δημοσιεύσεις και τα «κατά κεφαλήν επιτεύγματα» σε σχέση με το μέγεθος του ιδρύματος.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια, βάσει της «αξιολόγησης της Σανγκάης» πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ