Το δωμάτιο 27 - iefimerida.gr

Το δωμάτιο 27

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ερωτική ιστορία βασισμένη στην ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη και το ρεμπέτικο τραγούδι ανεβαίνει αυτή την Παρασκευή στο Θέατρο Rabbithole.

Στο Δωμάτιο 27, ένα ζευγάρι παλεύει να ξεφύγει απ’ τη μοναξιά κι ένα άλλο απ’ τον χρόνο∙ κατάκοπες καμαριέρες κλώθουν τη μοίρα, καθαρίζοντας κρεμμύδια∙ μεθυσμένοι μουσικοί ξορκίζουν το κακό, τραγουδώντας παλιά τραγούδια∙ ένας ξεχασμένος υπάλληλος περιφέρεται, σαν φάντασμα, στα άδεια δωμάτια. Κι όλοι μαζί φτιάχνουν ένα θεατρικό γαϊτανάκι από ποίηση και μουσική, ένα μουσικοθεατρικό πείραμα που θέλει να αφηγηθεί την πιο απλή, καθημερινή ιστορία. Όλοι μαζί παίζουν, γελούν, κλαίνε, απελπίζονται, ξαναγελούν… Γιατί, στο Δωμάτιο 27 «η ζωή είναι ατέλειωτη και μπορεί κανείς να ξαναρχίσει και δύο φορές – να ξαναρχίζει κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή».

Σε μια εποχή που όλοι φλυαρούν για τα πιο προσωπικά μας πράγματα, η ΩΡΚΑ θέλει να μιλήσει απλά, αφήνοντας την ποίηση να γίνει μουσική και τη μουσική να τραγουδήσει την ποίηση. Ο καθαρός λόγος του Τάσου Λειβαδίτη γίνεται θέατρο και αγκαλιάζει την ειλικρίνεια των ρεμπέτικων τραγουδιών, σε μια παράσταση που αναζητά το ίχνος των αναμνήσεων και το παρόν όλων αυτών που δεν έχουν ακόμα ξεχαστεί.

Σκηνοθεσία-Δραματουργική Επεξεργασία: Σάλλυ Ασημάκη, Γιάννης Βογιατζής

Σκηνικά-Κοστούμια: Σάλλυ Ασημάκη

Μουσική Επιμέλεια - Ενορχηστρώσεις: Χρήστος Δοδόπουλος

Παίζουν: Ειρήνη Αδάμου, Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Χρήστος Δοδόπουλος, Άρτεμις Ιωάννου, Κώστας Κάλτσας, Γιώργος Κομνηνάκης, Ανθή Λουκάτου, Βούλα Μπαντελάκη, Μιχάλης Σαββίδης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Παυλίνα Τσίκνα

Θέατρο Rabbithole (πρώην Θέατρο της Άνοιξης)

Γερμανικού 20, Αθήνα, 2103252034

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ