Αμερικανός οικονομολόγος προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τον Σεπτέμβριο! - iefimerida.gr

Αμερικανός οικονομολόγος προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τον Σεπτέμβριο!

Αμερικανός οικονομολόγος προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τον Σεπτέμβριο!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι καινούργια. Όμως ένας οικονομολόγος, ο Πολ Ντέι είναι πεπεισμένος ότι η χώρα μας θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα και μάλιστα... τον επόμενο μήνα.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κ. Ντέι, ο οποίος είναι κορυφαίος αναλυτής των Market Securities, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ευρώπη θέλει την επιτυχία του ευρώ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οτι περιλαμβάνει απαραίτητα την Ελλάδα.

«Οι αριθμοί απλά δεν βγαίνουν», υποστηρίζει ο κ. Ντέι, ο οποίος προεξοφλεί ότι τον Σεπτέμβριο, οπότε η Γερμανία θα επικυρώσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), η Ελλάδα θα τεθεί εκτός ευρώ, με την Ιταλία και την Ισπανία να ζητούν επισήμως βοήθεια.

Μάλιστα το αμερικανικό δίκτυο φιλοξενεί και δηλώσεις του Τζέρεμι Κουκ, κορυφαίου οικονομολόγου στο World First, ο οποίος εκτιμά ότι η πιθανότητα μιας ελληνικής εξόδου σε διάστημα από 12 ως 18 μήνες είναι άνω του 70%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ