Συμφωνία της Ηλεκτρονικής Αθηνών με 3 τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της - iefimerida.gr

Συμφωνία της Ηλεκτρονικής Αθηνών με 3 τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συμφωνία με τρεις βασικές πιστώτριες τράπεζες (EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα & Alpha Bank) ήρθαν η εταιρεία Ηλεκτρονική Αθηνών και ο βασικός της μέτοχος κ. Ιωάννης Στρούτσης, για τη συνολική αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας με τις τράπεζες αυτές, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας με 20 εκατ. ευρώ νέα κεφάλαια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κεφαλαιακή ενίσχυση θα έχει την μορφή έκδοσης νέου κοινού ομολογιακού κοινοπρακτικού δανείου καθώς και το Sale & Lease back των ακινήτων της εταιρείας. Μέσω αυτών μετατρέπεται ο σημερινός βραχυπρόθεσμος δανεισμός σε μακροπρόθεσμο και ταυτόχρονα εισρέουν σημαντικά νέα κεφάλαια στην εταιρεία. Επιπλέον, η εταιρεία προτίθεται να προβεί άμεσα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών.

Κατόπιν τούτων η καθαρή κεφαλαιακή ενίσχυση της Ηλεκτρονικής θα είναι:

- 13,5 εκατ. ευρώ νέου μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού που θα προέλθει εν μέρει από το Sale & Lease back των ακινήτων της εταιρείας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας έχουν ήδη εκταμιευτεί με τη μορφή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 6 εκατ. ευρώ από το νέο τραπεζικό δανεισμό ενώ τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. ευρώ θα εκταμιευτούν μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών που εκτιμάται ότι θα είναι εντός του Ιουνίου 2011.

- 6,5 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο κύριος μέτοχος δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στην εν λόγω αύξηση με 5,5 εκατ. ευρώ, ήτοι ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογεί, εάν χρειαστεί. Μάλιστα, τα εν λόγω κεφάλαια θα καταβληθούν εντός του Ιουνίου, προ δηλαδή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ΑΜΚ, προς διευκόλυνση των ταμειακών ροών της εταιρείας.

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συνεδριάσει προκειμένου να συγκαλέσει την γενική συνέλευση των μετόχων που θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μετά την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις αναμένεται να διαμορφωθούν στο ποσό των 40,4 εκατ. ευρώ περίπου και θα αναλύονται: καθαρή αξία Sale & Lease back ακινήτων (18,1 εκατ. ευρώ, κοινό ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο αξίας 19,2 εκατ. ευρώ και βραχυχρόνιος δανεισμός 3,1 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ