Η αυτοκαταστροφή Στρος Καν και ο ξεπεσμός της ευρωπαϊκής αριστεράς - iefimerida.gr

Η αυτοκαταστροφή Στρος Καν και ο ξεπεσμός της ευρωπαϊκής αριστεράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό ισχυρίζεται με δημοσίευμά του στη Huffington Post o Ρόμπερτ Κάτνερ της The American Prospect που προβαίνει σε συγκρίσεις μεταξύ του Στρος Καν και του Φρανσουά Μιτεράν, σχολιάζοντας τον σταδιακό εκφυλισμό της αριστεράς και του σοσιαλισμού στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.
Στο άρθρο του αναφέρει ότι ο Στρος Καν, ακόμα και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με την καμαριέρα, δεν φερόταν και πολύ «σοσιαλιστικά», σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν μετά τη φωτογραφία του Στρος Καν με την πολυτελή Πόρσε.

Σύμφωνα με τον Κάτνερ, ο τελευταίος αξιοπρεπής Γάλλος σοσιαλιστής ήταν ο Φρανσουά Μιτεράν, «η ήρεμη δύναμη», όπως τον χαρακτηρίζει, ο οποίος δεν είχε προκλητικό lifestyle, ενώ ακόμα και την ερωμένη που είχε και με την οποία είχε αποκτήσει μια κόρη φρόντιζε διακριτικά να την κρύβει.

«Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές έχασαν τη μοναδική ευκαιρία να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος σε μια δεξιά που χαρακτηρίζεται από ηγέτες όπως ο Σαρκοζί και ο Μπερλουσκόνι» αναφέρει και συνεχίζει «η συμπεριφορά Στρος Καν και Σαρκοζί δεν διαφέρει τελικά σε τίποτα και κάνει τους ψηφοφόρους να πιστεύουν ότι όλοι αποτελούν μια ελίτ που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντά της, τον υλισμό της και τη μεγαλομανία της».

«Πολιτική ωρολογιακή βόμβα» είχαν χαρακτηρίσει τον Στρος Καν Γάλλοι σοσιαλιστές που τους είχε πάρει συνέντευξη ο Κάτνερ τα τελευταία χρόνια, θέλοντας με αυτήν τη φράση να αποτυπώσουν την αιρετική και υπεροπτική στάση του Στρος Καν, ενώ οι Γάλλοι Σοσιαλιστές θεωρούσαν πως ο Χόλαντ θα είχε καλύτερη τύχη στις εκλογές απέναντι στον Σαρκοζί και τον προτιμούσαν έναντι του Στρος Καν.

Δεν είναι όμως μόνο η επίδειξη πλούτου που δείχνει τον ξεπεσμό της αριστεράς και των σοσιαλιστών, είναι και η προάσπιση των συμφερόντων των πλουσίων. Σύμφωνα με το άρθρο, οι Σοσιαλιστές (είτε ο Γερμανός Σρόιντερ, ο Βρετανός Μπλερ ή ο Αμερικανός Κλίντον) δεν ήταν αμέτοχοι στην οικονομική κρίση που προέκυψε το 2008 και επέτρεψε την κερδοσκοπία των τραπεζών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ