Εκτός των τειχών ο Δεκαπενταύγουστος της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας - iefimerida.gr

Εκτός των τειχών ο Δεκαπενταύγουστος της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας

Εκτός των τειχών ο Δεκαπενταύγουστος της πολιτκής και πολιτειακής ηγεσίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κλίμα κατάνυξης και με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα η Κοίμησης της Θεοτόκου. Η «καρδιά» του Δεκαπενταύγουστου χτυπά στην Παναγία της Τήνου, στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου, αλλά και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο.

Το «παρών» στις λατρευτικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα δίνει η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου.

Στην Αρτα και συγκεκριμένα στο Θεοτοκιό περνά τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, βρίσκεται ήδη από τη Δευτέρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο με τη σύζυγό του, ενώ στα Τρίκαλα πραγματοποιεί οικογενειακές διακοπές ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης σε χωριό του Ρεθύμνου με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, την Ικαρία, ενώ ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο στην Πάτρα.

Εντός των τειχών επέλεξε να μείνει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου, στην Παναγία της Τήνου, την Κυβέρνηση εκπροσωπεί κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στον εορτασμό παρίσταται και ο υφυπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Επίσης, στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου θα παραστεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης και στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, ο έτερος υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ