Παναγιωτόπουλος: Οχι άλλες μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών - iefimerida.gr

Παναγιωτόπουλος: Οχι άλλες μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών

Παναγιωτόπουλος: Οχι άλλες μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαψεύδει την οποιαδήποτε συνάντηση με την Τρόικα ή τεχνικό κλιμάκιο αυτής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας παράλληλα, ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς όσων υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο «υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος , ουδέποτε συναντήθηκε με την Τρόικα ή με οποιοδήποτε τεχνικό κλιμάκιο ξένων ειδικών που την επικουρούν στο έργο της».

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ξεκαθαρίζει ότι για ζητήματα δαπανών συνεργάζεται μονάχα με το υπουργείο Οικονομικών και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση «για τα θέματα του προϋπολογισμού και της περικοπής δαπανών το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεργάζεται με το Υπουργείο Οικονομικών και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αποστέλλει τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όποτε του ζητηθεί, για να συμμετάσχουν στις επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν εκεί με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών».

«Δεν αντέχουν άλλες μειώσεις μισθών οι στρατιωτικοί»

Κατά την επίσκεψή του σε στρατιωτικές μονάδες στα Χανιά την Τρίτη, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα θιγεί από τις περικοπές που γίνονται στο πλαίσιο των εθνικών προσπαθειών για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως το υπουργείο Εθνικής Αμυνας συνεισφέρει ενεργά στην προσπάθεια εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους και ελαχιστοποίησης των ελλειμμάτων προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

«Έχουν υπάρξει δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, περικοπές που πριν από κάποια χρόνια θα ήταν ίσως αδιανότητες» σημείωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας, ότι αυτές έγιναν «για να μην υπάρξει ανάγκη να περικοπούν εκ νέου συντάξεις και μισθοί και να μπορέσει η χώρα να ανακάμψει και να βγει από την κρίση».

«Οι περικοπές γίνονται υπό δύο προϋποθέσεις: ότι δεν πειράζουμε και δεν πρόκειται να πειράξουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους, που είναι πάνω από όλα και πριν από όλα. Μια δεύτερη προϋπόθεση, ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες περικοπές στους μισθούς των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις», διευκρίνισε.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Άμυνας, «είναι ένα κομμάτι του ελληνικού λαού που σηκώνει πολύ μεγάλο φορτίο, όπως και ο υπόλοιπος λαός μας».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ