Οταν ο Ροζέ Βαντίμ πρόσθεσε την Τζέην Φόντα στη... συλλογή του, μετά την Μπαρντό - iefimerida.gr

Οταν ο Ροζέ Βαντίμ πρόσθεσε την Τζέην Φόντα στη... συλλογή του, μετά την Μπαρντό

Οταν ο Ροζέ Βαντίμ πρόσθεσε την Τζέην Φόντα στη... συλλογή του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου 1965, ο Ροζέ Βαντίμ παντρεύεται την Τζέην Φόντα και την προσθέτει στη συλλογή γυναικών του, μετά την Μπριζίτ Μπαρντό και την Κατρίν Ντενέβ.

Είναι η εποχή του απόλυτου σικ, όταν όλοι -και όχι μόνο οι καλλιτέχνες- δείχνουν πιο περιποιημένοι, πιο όμορφοι, πιο κομψοί από σήμερα. Είναι η εποχή που ένας διάσημος σκηνοθέτης σαν τον Ροζέ Βαντίμ δημιουργεί πραγματικές ειδήσεις με την σεξουαλική του ζωή και τις προτιμήσεις του, προκαλώντας παγκόσμια ρίγη ενθουσιασμού στις ορδές των θαυμαστριών, Είναι η εποχή που όλα είναι πιο αισθησιακά, πιο δημιουργικά, πιο ενδιαφέροντα ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν.

Μετά τις γαλλίδες Μπριζίτ Μπαρντό και Κατρίν Ντενέβ ο Ροζέ Βαντίμ γνωρίζει την σούπερ σέξι αμερικάνα Τζέην Φόντα και μετακομίζει στο Χόλυγουντ. Δεν αφήνει όμως πίσω του τις σεξουαλικές του συνήθειες που βασίζονται σε αυτό που οι Γάλλοι αποκαλούν menage a trois, ήτοι κρεβάτι με πάνω από ένα άτομο. Λατρεύει τις όμορφες γυναίκες.

Ο Βαντίμ εγκαθίσταται με την Φόντα σε μια βίλα στο Malibu Beach. Κάθε βράδυ βγαίνουν για διασκέδαση με διάσημους φίλους: τον Γουόρεν Μπίτι, τον Τζακ Νίκολσον, τον Πολ Νιούμαν, τον Τζακ Λέμον, τον Αντι Γουόρχολ, τον Μάρλον Μπράντο. Η Φόντα γυρίζει την ταινία The Chase του Αρθουρ Πεν με τον Μάρλον Μπράντο και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Ο Βαντίμ διαβάζει και μαγειρεύει. Οταν συναντιώνται της μιλάει επί ώρες για πολιτική, φιλοσοφία και αισθητική. Είναι ο μεγάλος έρωτας.

Παντρεύονται στις 14 Αυγούστου σε ένα ξενοδοχείο του Λας Βέγκας. Ο Πήτερ Φόντα συνοδεύει με την κιθάρα του μια γυναικεία ορχήστρα με βιολιά που παίζει. Ο Βαντίμ έχει ξεχάσει να αγοράσει δαχτυλίδι και μια φίλη καλεσμένη δανείζει το δικό της.

Ο έρωτάς τους ξεκίνησε στο Παρίσι, 2 χρόνια νωρίτερα, όταν η Τζέην Φόντα ήρθε να παίξει σε ταινία του Ρενέ Κλεμέν με τον Αλέν Ντελόν. Είναι 27 ετών και η ομορφιά της είναι εκρηκτική. Ο Βαντίμ είναι 37 ετών και έχει ενστικτώδη κλίση στις όμορφες γυναίκες. Της προτείνει να παίξει στην επόμενη ταινία του κι εκείνη δέχεται. Ξεκινάει ένας θυελλώδης έρωτας.

Ο έρωτας του Βαντίμ με την Φόντα -όπως και ο προηγούμενος με την Μπριζίτ Μπαρντό και την Κατρίν Ντενέβ- είναι μια συνεχής γιορτή: διασκέδαση, αλκοόλ, ξενύχτι, ναρκωτικά. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1960 και η σεξουαλική απελευθέρωση επιβάλει τους δικούς της κανόνες.

Η Φόντα προσλαμβάνεται για να γυρίσει στην αμφιλεγόμενη ταινία Μπαρμπαρέλα και το ζευγάρι εγκαθίσταται στην Via Appia Antica στη Ρώμη. Την επόμενη χρονιά η Φόντα γεννάει την κόρη της Βανέσα.

Ο πόλεμος του Βιετνάμ αλλάζει το κλίμα της εποχής. Η Φόντα παίρνει το δρόμο της πολιτικοποιημένης επαναστάτριας και ο Βαντίμ επιστρέφει στις συνήθειές του στο Παρίσι. Παίρνουν διαζύγιο στις 16 Ιανουαρίου 1973.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ