Πέθανε, και μας άφησε τις ταινίες «Ε.Τ», «Alien» και «Κινγκ-Κονγκ» - iefimerida.gr

Πέθανε, και μας άφησε τις ταινίες «Ε.Τ», «Alien» και «Κινγκ-Κονγκ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κάρλο Ραμπάλντι, υπεύθυνος για τη δημιουργία των εντυπωσιακών εφέ σε πολυάριθμες χολυγουντιανές υπερπαραγωγές.

Γεννημένος στην επαρχία της Φεράρα της Ιταλίας, έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του σινεμά το 1956, όταν του ζητήθηκε να σχεδιάσει ένα πελώριο δράκο ύψους 16 μέτρων για τις ανάγκες μιας χαμηλού κόστους ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Giacomo Gentilomo.

Σύντομα εγκαταστάθηκε στη Ρώμη, όπου συνεργάστηκε κυρίως με σκηνοθέτες ιταλικών ταινιών τρόμου, ενώ μερικά χρόνια αργότερα γνώρισε τον παραγωγό Ντίνο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος τον πήρε στο Χόλυγουντ για να δουλέψει στα ειδικά εφέ του Κινγκ-Κονγκ.

Για τον Κινγκ Κονγκ συλλαμβάνει την ιδέα ενός γιγαντιαίου γορίλα 12 μέτρων ύψους ώστε να έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την όμορφη και μικρόσωμη πρωταγωνίστρια Τζέσικα Λαγκ.

Ακολούθησαν πολλές ακόμη μεγάλες συνεργασίες, όπως με τον Αντι Γουόρχολ στις ταινίες «Σάρκα για τον Φρανκεστάιν», «Αίμα για τον Δράκουλα», με τον Στήβεν Σπήλμπεργκ για τον εξωγήινο Ε.Τ. Και με τον Ρίντλει Σκοτ για τη δημιουργία του Alien.

Πρόκειται για ταινίες με παγκόσμια επίδραση που μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές σινεφίλ και επηρέασαν την ιστορία του κινητογράφου.

Γεωμέτρης και διπλωματούχος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στη Μπολόνια, δούλεψε και για ιταλούς σκηνοθέτες όπως ο Μάριο Μονιτσέλι, ο Μάρκο Φερρέρι, ο Πιερ Πάολο Παζολίνι και ο Ντάριο Αρτζέντο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ