Αμεση προσάρτηση των Κατεχομένων από την Τουρκία ζητούν οι Τουρκοκύπριοι - iefimerida.gr

Αμεση προσάρτηση των Κατεχομένων από την Τουρκία ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

Άμεση προσάρτηση των Κατεχομένων από την Τουρκία ζητούν οι Τουρκοκύπριοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον επίσημο τερματισμό της διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού φαίνεται να επιθυμεί η ηγεσία του ψευδοκράτους για να ξεκινήσει τη συζήτηση για προσάρτηση των Κατεχομένων από την Τουρκία.

Την πληροφορία αναδημοσίευσαν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, επικαλούμενα ενημέρωση ομάδας Τούρκων δημοσιογράφων από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στη διάρκεια δείπνου, στο πλαίσιο της μουσουλμανικής νηστείας.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται μόνο στα χαρτιά και σε τεχνικό επίπεδο και δεν αναμένεται να επαναρχίσουν μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Αναφέρεται επίσης ότι, μετά τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ότι «η Μόρφου δεν θα επιστραφεί», ξεκίνησε ροή επενδύσεων στην κατεχόμενη κωμόπολη.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων, στην οποία φέρονται να έχουν προσφύγει σχεδόν 3.500 Ελληνοκύπριοι και προβάλλεται εκτίμηση του Ντερβίς Έρογλου ότι, αν μπορούσαν να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα, το περιουσιακό θα μπορούσε να λυθεί κατά το 75% με αποζημιώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ