Κλείνουν την πόρτα στους απογραφείς - iefimerida.gr

Κλείνουν την πόρτα στους απογραφείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φόβος των μεταναστών που έχουν μπει παράνομα στη χώρα, αλλά και η ανασφάλεια που χαρακτηρίζει κυρίως τους ηλικιωμένους και ειδικά όσους κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας δυσκολεύει πολύ το έργο των απογραφέων που έρχονται αντιμέτωποι με κλειστές πόρτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά την πρώτη εβδομάδα της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 είναι αυτά που απορρέουν από το αίσθημα φόβου των απογραφόμενων, που δυσπιστούν για την ταυτότητα και την εχεμύθεια των απογραφέων και δεν τους ανοίγουν καν την πόρτα!

Αρκετοί απογραφείς χρειάζεται να καταβάλουν αρκετή προσπάθεια και να επιμείνουν, προκειμένου να πείσουν τους μετανάστες που ζουν στην Αθήνα ότι αυτές τις μέρες γίνεται η απογραφή στην Ελλάδα και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Φόβος και δισταγµός υπάρχει ακόµη και από τους νόµιµους µετανάστες που έχουν χαρτιά, αναφέρουν απογραφείς.

«Σε µια πόλη όπως η Αθήνα στην οποία δεν ζουν µόνο Έλληνες θα έπρεπε να ληφθούν υπ' όψιν και οι υπόλοιποι πολίτες» λέει η τοµεάρχης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, Γεωργία Αλεξανδρή, θέλοντας να τονίσει ότι οι µετανάστες δεν έχουν ενηµερωθεί επαρκώς.

Ακόµη ένα πρόβληµα που αντιµετωπίζουν οι απογραφείς σε σχέση µε τους µετανάστες είναι ότι το ερωτηµατολόγιο είναι µόνο στα ελληνικά. Μέχρι στιγµής πάντως οι ξένοι -όταν πείθονται να συµµετάσχουν στη διαδικασία- αποδεικνύονται πολύ συνεργάσιµοι.

«Πονοκέφαλο» για πολλούς δημάρχους αποτελεί και η απόφαση πολλών κατοίκων να απογραφούν στα χωριά τους ή σε άλλες περιοχές και όχι στη μόνιμη κατοικία τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ