Σε ύφεση οι φωτιές σε Αγιο Ορος και Σοφικό Κορινθίας - iefimerida.gr

Σε ύφεση οι φωτιές σε Αγιο Ορος και Σοφικό Κορινθίας

Σε ύφεση οι φωτιές σε Αγιο Ορος και Σοφικό Κορινθίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ύφεση βρίσκονται τόσο η πυρκαγιά που κατέκαψε επί ημέρες το Αγιο Ορος, όσο και η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στη Λάκκα Σοφικού στην Κορινθία.

Η βροχή ήταν αυτή που τελικά έσωσε το Αγιο Ορος, αφού λειτουργήσει ευεργετικά για την πορεία κατάσβεσης της φωτιάς.

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής, επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιθεωρούσαν τα σημεία που «κάπνιζαν» και κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες της φωτιάς.

Οι Αρχές, πάντως, αναζητούν ως ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και δάσους στα σύνορα του Αγίου Όρους έναν Λιθουανό εργάτη, ο οποίος διέμενε τις τελευταίες ημέρες σε σκήτη του Αγίου Ορους, κοντά στα σύνορα με την Ουρανούπολη.

Φωτιά στην Κορινθία

Η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στην στην περιοχή Λάκκα Σοφικού Κορινθίας, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο έπειτα από τρεις περίπου ώρες. Στο σημείο βρέθηκαν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ