Εγείρει ηθικό θέμα η διακίνηση 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό από τον Θόδωρο Πανταλάκη - iefimerida.gr

Εγείρει ηθικό θέμα η διακίνηση 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό από τον Θόδωρο Πανταλάκη

Εγείρει ηθικό θέμα η διακίνηση 8 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό από τον Θόδωρο Πανταλά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο φορές έστειλε λεφτά στο εξωτερικό, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας που διοικούσε, για να αγοράσει σπίτι στο Λονδίνο ο Θόδωρος Πανταλάκης.

Μεταξύ των μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό ή τα απέσυραν σε θυρίδες και μυστικές κρυφώνες, το φθινόπωρο του 2011, ήταν και ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Θόδωρος Πανταλάκης. Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος αποκάλυψε, μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου στη Βουλή, το ποσό που διακίνησε έφθασε τα 8 εκατομμύρια ευρώ, προοριζόμενο για την αγορά ακινήτου στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου.

Τα εμβάσματα έφυγαν σε δύο δόσεις από την ίδια την Αγροτική Τράπεζα που ο κ. Πανταλάκης διοικούσε και οι κινήσεις έχουν καταγραφεί από την Τράπεζα της Ελλάδας. Η νομιμότητα των εμβασμάτων δεν αμφισβητείται αλλά οι αρμόδιες αρχές ερευνούν το ζήτημα και δεν αναμένεται να ευρεθεί κάτι μεμπτό αφού ο κ. Πανταλάκης ήταν επί σειρά ετών υψηλόβαθμο στέλεχος του τραπεζικού τομέα και είχε υψηλές απολαβές.

Οπως σημειώνουν τραπεζικοί κύκλοι το ζήτημα είναι ηθικό και υπογραμμίζουν ότι σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα δοκιμάστηκαν από μαζικές αναλήψεις και διακίνηση χρημάτων στο εξωτερικό δεν μπορεί ο διοικητής μιας τράπεζας να εξάγει τόσο μεγάλα κεφάλαια την ώρα που καλούντα οι απλοί καταθέτες να εμπιστευτούν τις ελληνικές τράπεζες.

Η είδηση έκανε το γύρο του ξένου Τύπου και καταγράφηκε ως εξαιρετικά αρνητική για τη χώρα μας. Ο κ. Πανταλάκης, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά από ξένο δημοσιογράφο απάντησε ότι βρίσκεται σε διακοπές στη βίλα του στην Πάρο και ότι δεν προτίθεται να δώσει καμία απάντηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ