Σε ύφεση η φωτιά-Η βροχή έσωσε το Άγιο Όρος - iefimerida.gr

Σε ύφεση η φωτιά-Η βροχή έσωσε το Άγιο Όρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευεργετικά για την πορεία κατάσβεσης της φωτιάς στο 'Αγιον Όρος λειτούργησε η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα τη νύχτα στην περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Από το πρωί τα εναέρια μέσα δεν πραγματοποιούν ρίψεις λόγω της χαμηλής νέφωσης στην περιοχή. Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στα δύσβατα σημεία της Αθωνικής Πολιτείας επιθεωρούν τα σημεία που καπνίζουν και καταβάλλουν προσπάθεια να σβήσουν τις τελευταίες εστίες φωτιάς που καίνε ακόμη.

Η βροχή ξεκίνησε πριν τα μεσάνυχτα, προσφέροντας μία ανέλπιστη βοήθεια στις δυνάμεις πυρόσβεσης. Μέχρι εκείνη την ώρα, η κατάσταση εθεωρείτο κρίσιμη, καθώς το πύρινο μέτωπο εκτεινόταν σε μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων και είχε φτάσει σε απόσταση 1,5 με 2 χιλιόμετρα από τη Μονή Χιλανδαρίου.

«Η βροχή ήταν σωτήρια», είπε στο ΑΜΠΕ ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες ώρες η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Η φωτιά στο 'Αγιον Όρος ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη έχοντας κατακάψει χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ