Η γη στο επίκεντρο των συντριμμιών του κομήτη Swift-Tuttle - iefimerida.gr

Η γη στο επίκεντρο των συντριμμιών του κομήτη Swift-Tuttle

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιο εντυπωσιακή καταιγίδα περσίδων μετεωριτών θα απολαύσουν αυτό το σαββατοκύριακο οι κάτοικοι του βόρειου ημισφαιρίου.

Κάθε περσίδα μετεωρίτης αποτελούσε κάποτε τμήμα της ουράς του κομήτη Swift-Tuttle, ενός διαστημικού παγόβουνου μήκους 27 χιλιομέτρων.

Στη ροή των συντριμμιών του κομήτη - που κινούνταν γύρω από τον ήλιο από τη γέννηση ήδη του ηλιακού συστήματός μας - θα βρεθεί και η γη.

Παρά το γεγονός ότι κάθε μικροσκοπικό κομμάτι που θα πλήξει την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας δεν θα είναι μεγαλύτερο από έναν κόκκο άμμου, η είσοδός του στην ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς η καύση του θα θυμίζει διάττοντα αστέρα.

Φέτος, οι περσίδες θα είναι ορατές μεταξύ της 11ης και 14ης Αυγούστου από το βόρειο ημισφαίριο, εφόσον το επιτρέψουν οι νεφώσεις, ενώ η ιδανική στιγμή θα είναι τα μεσάνυχτα της 12ης προς τη 13η Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ