2,5 δισ ευρώ λιμνάζουν στην Επιτροπή Διακανονισμού! - iefimerida.gr

2,5 δισ ευρώ λιμνάζουν στην Επιτροπή Διακανονισμού!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μείζον σκάνδαλο τείνει να εξελιχθεί η λειτουργία ή μάλλον η μη λειτουργία της Επιτροπής Διακανονισμού, η οποία υποτίθεται ότι θα συνέβαλε στη ταχεία διεκπεραίωση των φορολογικών υποθέσεων και στην άμεση είσπραξη προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, αλλά εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι λειτουργεί ως ένα ακόμα γρανάζι στη γραφειοκρατία που στερεί πολύτιμα έσοδα από το Δημόσιο.

Η Επιτροπή συστήθηκε κατόπιν πίεσης της Τρόικας το περασμένο Φθινόπωρο, προκειμένου να αποσυμφορήσει τα φορολογικά δικαστήρια αλλά στη πορεία φαίνεται ότι... βόλεψε τους φοροφυγάδες και τους φοροπαραβάτες, καθώς όσοι προσφεύγουν στην Επιτροπή και η προσφυγή τους απορρίπτεται, δεν χάνουν το δικαίωμα προσφυγής και στα φορολογικά δικαστήρια όπως θα περίμενε κανείς.

Συν τοις άλλοις υπήρξε καθυστέρηση μηνών για τη συγκρότηση της Επιτροπής σε Σώμα, ενώ και λόγω του ότι τα μέλη της είναι εξαιρετικά φορτωμένα με αρμοδιότητες στους ελεγκτικούς φορείς που απασχολούνται, το πρόβλημα οξύνεται.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω; Τουλάχιστον 1 χρόνος καθυστέρησης των υποθέσεων στην Επιτροπή και τουλάχιστον 3 χρόνια έως την εκδίκαση στα φορολογικά δικαστήρια! Και για να γίνει ακόμα πιο σαφές το πρόβλημα, αρκεί να αναφέρει κανείς ότι αυτή τη στιγμή στην Επιτροπή "λιμνάζουν" περίπου 2.500 υποθέσεις, στις οποίες αντιστοιχούν πρόστιμα 2,5 δισ ευρώ!!!!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ