Στουρνάρας - Μανιτάκης: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για την εφεδρεία - iefimerida.gr

Στουρνάρας - Μανιτάκης: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για την εφεδρεία

Στουρνάρας - Μανιτάκης: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για την εφεδρεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, όλες τις περιπτώσεις και όλες τις δυνατότητες» για την εξοικονόμηση πόρων «στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας και με τις εγγυήσεις του Συντάγματος» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο τομέα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα, ο κ. Μανιτάκης, πρόσθεσε πως, ως ως συνταγματολόγος, δεν θα μπει στη διαδικασία να μιλήσει «γενικά κι αόριστα» για το ζήτημα της πιθανής αντισυνταγματικότητας που έχουν εγείρει συνάδελφοί του, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει «όλες τις εγγυήσεις του Συντάγματος και την ισχύουσα νομιμότητα».

Ο κ. Στουρνάρας από την πλευρά του υπογράμμισε πως «όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι και τα συζητούμε». «Βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ και τη διορία για την υποβολή των σχετικών περικοπών που αναλογούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «το πακέτο πρέπει να δοθεί στην Τρόικα προς το τέλος Αυγούστου».

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι προτάσεις για περικοπές δαπανών δεν θα δοθούν «λεπτομερώς» αλλά με «συγκεκριμένες κατευθύνσεις» λόγω του μακροπρόθεσμου ορίζοντα εφαρμογής τους.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ