Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να συμμετάσχουν ξεχωριστά στους Ολυμπιακούς Αγώνες - iefimerida.gr

Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να συμμετάσχουν ξεχωριστά στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να συμμετάσχουν ξεχωριστά στους Ολυμπιακούς Αγώνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαμαρτυρία οργάνωσαν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας οι Τουρκοκύπριοι, ζητώντας την ξεχωριστή συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Τζόρνταν Ντάκετ, ενός από τους επτά Βρετανούς αθλητές που άναψαν την ολυμπιακή φλόγα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών στο Λονδίνο.

Ο Ντάκετ, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση κρατώντας την δάδα του, ανέφερε ότι ο αθλητισμός θα έπρεπε να φέρνει τους πάντες κοντά. Όταν επιστρέψει στη Βρετανία --είπε-- θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των Τουρκοκυπρίων αθλητών, προσθέτοντας ότι ο αθλητισμός δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με την πολιτική.

Οι Τουρκοκύπριοι κρατούσαν πανό που έγραφε «οι αθλητές μας αξίζουν αναγνώρισης» και πορεύτηκαν μέχρι το Λήδρα Πάλας, όπου επέδωσαν σε εκπρόσωπο της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ επιστολή προς τον γ.γ. του διεθνούς οργανισμού Μπαν Γκι-μουν , με την οποία ζητούν να επιτραπεί σε Τουρκοκύπριους αθλητές να συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες διεθνείς αθλητικές οργανώσεις , όπως συμβαίνει και με τους αθλητές από την Ταϊβάν.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι τα αθλητικά εμπάργκο ενάντια στους νέους «είναι ενάντια στο ολυμπιακό πνεύμα». Επίσης, αναφέρεται πως οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να συμμετάσχουν στους αγώνες «υπό τη δική τους σημαία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ