Γκίγκερ: Ο σκοτεινός καλλιτέχνης που σχεδίασε το εξωγήινο τέρας της ταινίας Alien [εικόνες] - iefimerida.gr

Γκίγκερ: Ο σκοτεινός καλλιτέχνης που σχεδίασε το εξωγήινο τέρας της ταινίας Alien [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι Ελβετός ζωγράφος, γλύπτης και σκηνογράφος, ο οποίος αντλεί την έμπνευσή του από τους εφιάλτες που τον συνοδεύουν τις νύχτες, λόγω διεγνωσμένης διαταραχής του ύπνου.

Έχει βραβευτεί για τον τρόπο με τον οποίο φιλοτέχνησε την ταινία Alien, τόσο σε επίπεδο σκηνογραφίας και κοστουμιών, όσο και σε επίπεδο δημιουργίας του γνωστού εξωγήινου φονικού τέρατος σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξής του, από γλυκούλι βρέφος μέχρι το τρομακτικό εκείνο πλάσμα-μηχανή του θανάτου.

Εξίσου ιδιαίτερη ήταν και η δουλειά του που είχε συνοδεύσει άλμπουμ του πανκ χάρντκορ συγκροτήματος Dead Kennedys. Τοπίο με πέη ήταν ο τίτλος εκείνης του της δουλειάς, η οποία τον οδήγησε εκείνον και τη μπάντα στα δικαστήρια, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για άσεμνη εικονογραφία.

Ωστόσο, το Alien και οι Dead Kennedys δεν είναι η μόνη ταινία και το μόνο μουσικό συγκρότημα στην αισθητική των οποίων έχει συμβάλλει αποφασιστικά ο Χανς Ρούντολφ Γκίγκερ. Μία σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο αποκαλύπτει μια σειρά από γνωστές ταινίες και άλλα τόσα συγκροτήματα, κυρίως από το χώρο της σκληρής ροκ σκηνής, τα οποία έχει ευλογήσει με τη μετα-βιομηχανική καλλιτεχνική ματιά του, επηρεασμένη τόσο από τα ονειρικά τοπία του Σαλβαντόρ Νταλί όσο και από το φανταστικό ρεαλισμό του Ερνστ Φουξ.

Μικρό δείγμα του έργου του μπορεί κανείς να γευτεί στις εικόνες που ακολουθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ