Κατέβασαν πίνακα του Πικάσο γιατί τον έκριναν προκλητικό - iefimerida.gr

Κατέβασαν πίνακα του Πικάσο γιατί τον έκριναν προκλητικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αφίσα μιας έκθεσης αφιερωμένης στον Πικάσο που αναπαριστούσε ένα γυμνό του διάσημου ζωγράφου έμεινε μόνο μια μέρα στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, στη Μεγάλη Βρετανία. Το αεροδρόμιο την κατέβασε γιατί διαμαρτυρήθηκαν οι επιβάτες.

Το έργο στην αφίσα ήταν η «Γυναίκα γυμνή σε κόκκινη πολυθρόνα» του μεγάλου Πάμπλο Πικάσο, έργο του 1932 και διαφήμιζε την έκθεση «Πικάσο και η Μοντέρνα Βρετανική Τέχνη» που παρουσιάζεται στο Μουσείο National Galleries of Scotland. Μια μέρα αφότου τοιχοκολήθηκε στο αεροδρόμιο κατέβηκε αφού η διοίκηση δέχτηκε σωρεία διαμαρτυριών των ταξιδιωτών.

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε «περίεργη» από το Μουσείο και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο ιντερνετ, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τη διοίκηση του αεροδρομίου του Εδιμβούργου.

«Η αρχική μας απόφαση προκλήθηκε από τις αντιδράσεις των ταξιδιωτών, τις οποίες πάντα λαμβάνουμε υπόψιν. Είμαστε όμως πολύ ευτυχείς να φιλοξενούμε αυτή την εικόνα εντός του αεροδρομίου και λυπούμεθα για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, ο οποίος κάλεσε το κοινό να επισκεφθούν το Μουσείο για να γνωρίσουν το έργο στο πρωτότυπο.

Η Εκθεση θα παραμείνει ως τις 4 Νοεμβρίου στο Μουσείο του Εδιμβούργου.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ