Ποινή 10 μηνών για τα στημένα επιβλήθηκε στον προπονητή της Γιουβέντους - iefimerida.gr

Ποινή 10 μηνών για τα στημένα επιβλήθηκε στον προπονητή της Γιουβέντους

Ποινή 10 μηνών για τα στημένα επιβλήθηκε στον προπονητή της Γιουβέντους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε τιμωρήθηκε από την την πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με ποινή αποκλεισμού 10 μηνών από το ποδόσφαιρο για την συμμετοχή του στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στην Ιταλία «Scommessopoli».

Ο 43χρονος τεχνικός βρέθηκε ένοχος από την επιτροπή καθώς γνώριζε πως τα αποτελέσματα δύο αγώνων της Σιένα όταν βρισκόταν στον πάγκο της για την β' κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος της σεζόν 2010-2011 απέναντι στη Νοβάρα και την Αλμπινολέφε ήταν χειραγωγημένα. Ο Κόντε αρχικώς είχε έρθει σε συμφωνία με τον εισαγγελέα Στέφανο Παλάτσι προκειμένου να τιμωρηθεί μόνο με τρίμηνο αποκλεισμό, όμως η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας απέρριψε τη συγκεκριμένη συμφωνία και ο Κόντε τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού για όλη τη σεζόν 2012-2013.

Αντιθέτως, οι παίκτες της Γιουβέντους Λεονάρντο Μπονούτσι και Σιμόνε Πέπε, απαλλάχτηκαν για την φερόμενη ως εμπλοκή τους λόγω έλλειψης αποδείξεων όταν ήταν παίκτες της Μπάρι και της Ουντινέζε για «ύποπτο» αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Από την επιτροπή τιμωρήθηκαν επίσης η Λέτσε και η Γκροσέτο, οι οποίες υποβιβάστηκαν στην τρίτη κατηγορία, ενώ οι πρόεδροι των ομάδων τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού πέντε χρόνων από κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ