Η αξία της «Νεκρής φύσης με παιώνιες» του Βαν Γκογκ κρέμεται κυριολεκτικά από μια τρίχα - iefimerida.gr

Η αξία της «Νεκρής φύσης με παιώνιες» του Βαν Γκογκ κρέμεται κυριολεκτικά από μια τρίχα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ανθρώπινη τρίχα που μπορεί να ανήκε στον Βαν Γκογκ και βρέθηκε ενσωματωμένη στον καμβά, κάτω από αρκετές στρώσεις χρώματος, θα εκτοξεύσει την αξία του πίνακα στα 50 εκατομμύρια ευρώ, αν αποδειχθεί ότι ανήκει στον Ολλανδό δημιουργό.

Η κόκκινη τρίχα 7,5 εκατοστών αφαιρέθηκε από τον πίνακα «Νεκρή φύση με παιώνιες» και το σχετικό δείγμα DNA θα συγκριθεί με αυτό των εν ζωή απογόνων του κορυφαίου Ολλανδού εικαστικού. Ας σημειωθεί ότι ο Βαν Γκογκ ήταν κοκκινοτρίχης.

Ο πίνακας είχε βρεθεί το 1977 σε μια σοφίτα στο Βέλγιο. Από τότε μαίνονται οι αντιπαραθέσεις στον κόσμο της τέχνης για το αν είναι έργο του «μαέστρου» που πέθανε φτωχός και μισότρελος και η ιδιοφυία του αναγνωρίστηκε μετά θάνατον.

Ο Ρούμπροκς, που κληρονόμησε τον πίνακα από τον πατέρα του, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για αυθεντικό Βαν Γκογκ που μάλιστα χρονολογείται το 1889, μόλις ένα χρόνο πριν ο καλλιτέχνης βάλει τέλος στη ζωή του.

Δύο ανεξάρτητοι ειδικοί σε θέματα τέχνης, στήριξαν τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη αλλά οι υπεύθυνοι του Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ αμφισβήτησαν αυτή την άποψη, υποστηρίζοντας ότι οι πινελιές δεν συνάδουν με την τεχνική του διάσημου ζωγράφου και ότι ο πίνακας δεν είναι πάρα ένα έργο κάποιου ικανού πλαστογράφου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ