Διεθνής Αμνηστία: Να σταματήσει η επιχείρηση-σκούπα κατά μεταναστών - iefimerida.gr

Διεθνής Αμνηστία: Να σταματήσει η επιχείρηση-σκούπα κατά μεταναστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά της επιχείρησης-σκούπα της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών και της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» εξαπέλυσε η Διεθνής Αμνηστία.

«Ενώ η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ελέγχει τη μετανάστευση, δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους στο δρόμο σαν εγκληματίες μόνο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους» δήλωσε η Γεζέρτσα Τιγκάνι, αναπληρώτρια διευθύντρια του Προγράμματος για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει να σταματήσουν οι ελληνικές αρχές την αστυνομική επιχείρηση κατά των «παράτυπων μεταναστών», όπως τους αποκαλεί, και να επιτρέψουν την πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου σε όσους χρήζουν διεθνούς προστασίας, μετά τις ανακοινώσεις ότι περισσότεροι από 7.500 μετανάστες προσήχθησαν από την περασμένη Πέμπτη.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι η κλιμάκωση των επιχειρήσεων εγείρει ανησυχίες για διακρίσεις βάσει υποτιθέμενης εθνικότητας και προειδοποιεί πως μια τέτοια μαζική επιχείρηση θα τροφοδοτήσει περαιτέρω ρατσιστικές επιθέσεις και ξενοφοβία.

Ενας από τους άνδρες που συνελήφθη το Σάββατο είπε στη Διεθνή Αμνηστία ότι κρατήθηκε στην Πέτρου Ράλλη σε ένα δωμάτιο μαζί με περίπου 170 άτομα. Δήλωσε ότι την ημέρα της σύλληψης του δόθηκε μόνο νερό και αργότερα μπορούσε να φάει μόνο ψωμί, επειδή η τροφή που του χορηγήθηκε ήταν θρησκευτικά μη αποδεκτή. Πολλοί από τους κρατούμενους κοιμούνται στο πάτωμα λόγω του συνωστισμού, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ