Νουαγέ: Παρέμβαση της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη με αγορά ομολόγων - iefimerida.gr

Νουαγέ: Παρέμβαση της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη με αγορά ομολόγων

Νουαγέ: Η ΕΚΤ θα παρέμβει στην κρίση στην Ευρωζώνη αγοράζοντας ομόλογα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κινήσεις «επαρκούς μεγέθους» για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη με προτεραιότητα τη βραχυπρόθεσμη αγορά ομολόγων, θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τον γάλλο κεντρικό τραπεζίτη, Κριστιάν Νουαγέ, ο οποίος, παράλληλα, τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας ή άλλης χώρας από το ευρώ».

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Le Point που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, ο Κριστιάν Νουαγέ τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει «καμία αμφιβολία για την αποφασιστικότητα του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και την ικανότητά του να ενεργεί εντός των πλαισίων της εντολής που έχει».

Μάλιστα, ο γάλλος κεντρικός τραπεζίτης, μιλώντας στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τόνισε πως «οι πράξεις μας θα είναι επαρκούς μεγέθους για να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στις αγορές», διευκρινίζοντας πως «θα είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε πολύ σύντομα, με προτεραιότητα τις βραχυπρόθεσμες αγορές ομολόγων».

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο Κριστιάν Νουαγέ, απέρριψε το ενδεχόμενο εξόδου της από την Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι καθήκον της ΕΚΤ είναι η θωράκιση της ενότητας της Ευρωζώνης.

«Δεν προβλέπουμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο προετοιμασίας για έξοδο οποιασδήποτε χώρας από την Ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ