Συνεχίζεται ο «πύρινος εφιάλτης» στο Αγιο Ορος - Αναζωπυρώσεις στην Αρκαδία - iefimerida.gr

Συνεχίζεται ο «πύρινος εφιάλτης» στο Αγιο Ορος - Αναζωπυρώσεις στην Αρκαδία

Συνεχίζεται ο «πύρινος εφιάλτης» στο Αγιο Ορος - Αναζωπυρώσεις στην Αρκαδία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται ο «πύρινος» εφιάλτης σε Ουρανούπολη και Αρκαδία. Τα μέτωπα είναι τόσο μεγάλα και η καταστροφή που έχει προκληθεί τόσο μεγάλη που ανάγκασαν τις αρχές, αφενός να ζητήσουν το πρωί την εκκένωση της Ουρανούπολης, αφετέρου να κηρύξουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Αρκαδία.

Ουρανούπολη

Η μεγάλη φωτιά στην Ουρανούπολη, που ξεκίνησε απο το Αγιο Ορος συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, το οποίο «βοηθά» η διαρκής αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 92 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, εθελοντές, βυτιοφόρα και μηχανήματα Δήμων, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ο Στρατός, αφού τέθηκε και στο Άγιο Όρος σε εφαρμογή το σχέδιο «Δευκαλίων».

Το πύρινο μέτωπο, το οποίο έχει φθάσει τα 25 χιλιόμετρα, ξεκινά από το Άγιο Όρος κι εκτείνεται ως την Κομίτσα. Η πυρκαγιά καίει περιμετρικά της Ουρανούπολης χωρίς ωστόσο να απειλούνται σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή, ωστόσο οι Αρχές διέταξαν το πρωί την προληπτική εκκένωση πόλης,

.

Οσο για τα αίτια της φωτιάς... Ενώ αρχικά είχε επικρατήσει ο ισχυρισμός ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από κάποιον κεραυνό που έπεσε στην περιοχή, πολλοί είναι οι κάτοικοι της Ουρανούπολης που καταγγέλλουν στην Πυροσβεστική ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Αρκαδία

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη φωτιά στην Αρκαδία, αφού διαρκώς υπάρχουν νέες αναζωπυρώσεις των εστιών. Και εδώ οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των Πυροσβεστών, που δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες.

Νωρίτερα,την Πέμπτη, οι φλόγες πλησίασαν στην είσοδο του χωριού Μαλωτά, αλλά την τελευταία στιγμή ο άνεμοι άλλαξε φορά και η φωτιά απομακρύνθηκε!

Εν τω μεταξύ, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα των τοπικών αρχών και της περιφέρειας Πελοποννήσου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ενώ την Παρασκεύη στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της περιφέρειας, στην Τρίπολη, ευρεία σύσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων, εκπροσώπων τοπικών φορέων από τις πληγείσες περιοχές και υπηρεσιακών παραγόντων, με αντικείμενο την αποτίμηση της καταστροφής και τον συντονισμό των ενεργειών, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στήριξης των πληγέντων από την πυρκαγιά και την ανάταξη της περιοχής.

Οσο για τον 45χρονο που συνελήφθη την Τετάρτη για εμπρησμό από αμέλεια, ζήτησε και πήρε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Nέα πύρινα μέτωπα σε Χανιά και Δομοκό

Παράλληλα, δύο νέες φωτιές ξέσπασαν τις απογευματινές ώρες σε Χανιά και Δομοκό.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Δρακόνα Χανίων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Αλλη μία πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο Νεοχώρι Δομοκού, όπου επιχειρούν 26 πυρστες με 11 οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο, ένα ελικόπτερο και δύο αεροπλάνα τύπου PZL.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ