Δένδιας: Διαρκής η επιχείρηση για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης - iefimerida.gr

Δένδιας: Διαρκής η επιχείρηση για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης

Δένδιας: Διαρκής η επιχείρηση για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεσή του να συνεχίσει με αμείωτη ένταση την επιχείρηση για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για την εξέλιξη της προσπάθειας που γίνεται για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και όπως είπε, έλαβε τις εντολές του για το πώς θα συνεχίσει από εδώ και πέρα.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της προσπάθειας για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης. Πήρα εντολές για το πώς θα συνεχίσουμε. Θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την εικόνα του κέντρου των Ελληνικών πόλεων και να θωρακίσουμε τη χώρα, να πάψει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι είτε στον Έβρο είτε οπουδήποτε αλλού», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διαβεβαίωσε ότι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στη Βόρεια Ελλάδα «θα διασκεδαστούν».

Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει με αφορμή τη μεταφορά μεταναστών σε σχολές αστυφυλάκων της Ξάνθης και της Κομοτηνής. «Ζήτημα εθνικής επιβίωσης» χαρακτήρισε χθες ο κ. Δένδιας το μεταναστευτικό, σε συνάντησή του με φορείς της Θράκης, στην προσπάθειά του να κατευνάσει αυτές τις αντιδράσεις.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η υπάρχουσα κατάσταση είναι προσωρινή και πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την πλευρά του υπουργείου να καταργήσει τις αστυνομικές σχολές.

«Οι Αστυνομικές σχολές», τόνισε, «αποτελούν νομική και πραγματική περιουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν είμαι εγώ αυτός o οποίος θα τις στερήσει από αυτήν».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας παρακάλεσε για την «ολόθερμη στήριξη» των εκπροσώπων των φορέων της Θράκης και της τοπικής αυτοδιοίκησης «στην προσπάθεια αντιμετώπισης ενός φαινόμενου που απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα» και απευθύνθηκε μάλιστα στον πατριωτισμό τους και στο απλό ένστικτο επιβίωσης του έλληνα πολίτη.

Τέλος, σκιαγράφησε τις προτεραιότητες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι θα υπάρξει φύλαξη και στεγανοποίηση του Εβρου.

Οπως είπε, «η μέχρι τώρα κατάσταση, ελπίζω η μέχρι προχθές κατάσταση, της ελεύθερης ή σχεδόν ελεύθερης διακίνησης μέσω του Έβρου και της εισόδου στη χώρα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ανεκτή».

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε τις ελληνικές πόλεις να καταλαμβάνονται και να μετατρέπονται σε γκέτο λαθρομεταναστών, όπου και οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες γίνονται θύματα εκμετάλλευσης και με τη σειρά τους πρόξενοι σαν θύματα εκμετάλλευσης - εγκληματικότητας και απειλής οποιασδήποτε μορφής για την κοινωνία και τον τρόπο ζωής των Ελλήνων πολιτών», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ