H βασιλική οικογένεια «πουλάει» στους Αγώνες του Λονδίνου [εικόνες + βίντεο] - iefimerida.gr

H βασιλική οικογένεια «πουλάει» στους Αγώνες του Λονδίνου [εικόνες + βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος θα το φανταζόταν ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ θα κατέβαινε με αλεξίπτωτο στο Ολυμπιακό Στάδιο και θα περπατούσε το πλευρό του Τζέημς Μποντ προκειμένου να διαφημίσει τους Αγώνες του Λονδίνου; Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια κατέβαλε προσπάθειες να φέρει θεατές και χρήματα στα ταμεία της χώρας -εν μέσω κρίσης- και επωφελήθηκε για να ...ανανεώσει την εικόνα της.

Τα μάτια του πλανήτη άνοιξαν ορθάνοιχτα όταν στην Τελετή Έναρξης ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ έπαιζε ένα μικρό φιλμ στο οποίο έδειχνε την Ελισάβετ να πέφτει με αλεξίπτωτο στο Στάδιο του Στράτφορντ. Αλλά το παιχνίδι της βασιλικής οικογένειας δεν τελείωσε εδώ: οι δύο πρίγκηπες, ο διάδοχος και η Κέιτ Μίντλετον έβαλαν τα δυνατά τους για να προσελκύσουν κόσμο και χρήματα στο Λονδίνο.

H βασιλική οικογένεια «πουλάει» στους Αγώνες του Λονδίνου [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το φιλμάκι με τον Τζέημς Μποντ θα μείνει πάντως αξέχαστο. Η σκηνή ξεκινάει με την άφιξη του 007 στο Μπάκινγχαμ. Καλοντυμένος και με άψογη περπατησιά, ο Ντάνιελ Κρεγκ διασχίζει το πολυτελή διάδρομο, λοξοκοιτάει τα διάσημα σκυλάκια της βασίλισσας Μόντι, Γουίλλοου και Χόλλι και φτάνει στο ιδιαίτερο διαμέρισμά της. Την βρίσκει καθισμένη στο γραφείο της να εργάζεται πυρετωδώς. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα τον χαιρετά θεατρικά : «Καλησπέρα κύριε Μποντ». Ανεβαίνουν λοιπόν σε ένα ελικόπτερο το οποίο αφού κάνει ένα κινηματογραφικό ταξίδι πάνω από τα αξιοθέατα του Λονδίνου, προκαλώντας ενθουσιασμό στους χιλιάδες πολίτες που χαιρετούν (ακόμη κι ένα άγαλμα του Τσόρτσιλ ζωντανεύει για να τους χαιρετίσει) προσγειώνεται στο Στάδιο. Εχει νυχτώσει. Ο Μποντ ανοίγει την πόρτα ενώ το ελικόπτερο ακινητοποιείται στον αέρα. Η βασίλισσα πέφτει με αλεξίπτωτο που έχει, φυσικά, τα χρώματα της αγγλικής σημαίας. Λίγο αργότερα εμφανίζεται ολόφρεσκη, με την κλασική τσάντα της στην είσοδο του Σταδίου, στο πλευρό του συζύγου της Δούκα του Εδιμβούργου και του Ζακ Ρογκ, προέδρου της επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων και αποθεώνεται. Στη σκηνή χρησιμοποιήθηκε φυσικά κασκαντέρ.

Σοκ στην Αγγλία

Αυτό το φιλμάκι που ονομάστηκε Happy & Glorious άφησε εμβρόντητη την αγγλική κοινή γνώμη. Ενώ δεν είχε συνηθίσει τους συμπατριώτες της σε τέτοιου είδους χιούμορ η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ προκάλεσε κατάπληξη με αυτή την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο και μάλιστα στο πλευρό του διασημότερου βρετανού πράκτορα. Η εφημερίδα Daily Mail δεν έκρυψε το σοκ την επόμενη ημέρα : «Μα, ΠΟΙΟΣ την έπεισε να κάνει ΑΥΤΟ ;» ήταν ο τίτλος της, με τα κεφαλαία δικά της.

Το φιλμάκι γυρίστηκε τον περασμένο Μάρτιο από το BBC και ο διευθυντής του είχε δηλώσει τότε ότι ελπίζει οι θεατές να αναγνωρίσουν «την ανθρώπινη ζεστασιά, τη χαρά, την αγάπη, την έκπληξη και το φως» που εκπέμπει η Βασίλισσα. Και πράγματι η Βασίλισσα Ελισάβετ αναγκάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό της για να προσδώσει σε αυτούς τους ΟΑ την επισημότητα αλλά και την εμπορικότητα που τους άξιζαν.

Την σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ολόκληρη η βασιλική οικογένεια, η οποία υπέβαλε όλα τα μέλη της σε υποχρεωτικές παρουσίες στα γήπεδα και στο κεντρικό Στάδιο. Ακόμη και ο πρίγκηπας Κάρολος εθεάθη με τη σύζυγό του Καμίλα να συνομιλεί με αθλητές και να συμμετέχει στη χαρά των Αγώνων.

H βασιλική οικογένεια «πουλάει» στους Αγώνες του Λονδίνου [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η Κέητ Μίντλετον έκλεψε προφανώς την παράσταση δίνοντας καθημερινά εκατοντάδες φωτό στην αγκαλιά του πρίγκηπα Γουίλιαμ που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ντυμένοι κομψά και απλά οι νέοι γαλαζοαίματοι «πούλησαν» ακριβά την εικόνα μιας βασιλικής οικογένειας που αρνείται να ξεπέσει και προσπαθεί να εκσυγχρονίσει την εικόνα της.

H βασιλική οικογένεια «πουλάει» στους Αγώνες του Λονδίνου [εικόνες + βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ