«Αγανακτισμένοι» μήνυσαν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ για αφίσα με τα πρόσωπά τους - iefimerida.gr

«Αγανακτισμένοι» μήνυσαν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ για αφίσα με τα πρόσωπά τους

«Αγανακτισμένοι» μήνυσαν την ΚΟΕ για αφίσα που έδειχνε τα πρόσωπά τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επεβλήθη πρόστιμο 3.000 ευρώ στην «Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος», που αποτελεί συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία αποτέλεσε καταγγελία δύο Ελλήνων και ενός Ισπανού πολίτη, τα πρόσωπα των οποίων εμφανίζονται σε αφίσα που είχε αναρτηθεί στους δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά αλλά και της Πάτρας.

Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Όπως υποστήριξαν οι τρεις πολίτες, η χρήση των φωτογραφιών τους έγινε χωρίς να ενημερωθούν, ενώ δύο εξ' αυτών που είναι μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης υποστήριξαν ότι η εμφάνισή τους στην αφίσα δημιουργούσε την εντύπωση ότι ήταν μέλη ή οπαδοί της ΚΟΕ.

Από την πλευρά της η ΚΟΕ διευκρίνισε ότι η φωτογραφία ελήφθη από το Διαδίκτυο και επεσήμανε ότι τέτοιου είδους φωτογραφίες εμφανίζονται σε πολλές αφίσες χωρίς να υπονοείται συσχετισμός των εικονιζόμενων με τη δημοσίευση.

Η Αρχή δικαίωσε τους τρεις πολίτες, κρίνοντας ότι η δημοσίευση της φωτογραφίας στη συγκεκριμένη αφίσα θα μπορούσε να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις ότι οι εικονιζόμενοι είναι μέλη της ΚΟΕ. Μάλιστε διέταξε την καταστροφή της επίμαχης φωτογραφίας από το αρχείο της ΚΟΕ και την απαγόρευση αναδημοσίευσής της σε άλλες αφίσες της οργάνωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ