Σκηνικό διακομματικής συναίνεσης στήνει η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Σκηνικό διακομματικής συναίνεσης στήνει η κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φούντωσαν ξανά τα σενάρια περί συνάντησης του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης. Δηλαδή, την παραμονή της παρουσίασης του προγράμματος της ΝΔ στο "Ζάππειο ΙΙ". Το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο οποίος και φέρεται -σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του- να έθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ το ζήτημα της συναίνεσης. «Αντώνη, να έχεις υπόψη σου ότι απαιτείται συναίνεση», φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου, μη ζητώντας πάντως να μάθει από πριν τις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά προκειμένου να δει πού μπορεί να υπάρξει αυτή. Η όλη συζήτηση έγινε σε ήρεμο κλίμα, μάλλον "χαλαρά", όπως σημειώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού στην iefimerida, ωστόσο δεν προέκυψε και κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό από αυτή, ενώ οι ίδιοι διαψεύδουν ότι έγινε οποιαδήποτε συζήτηση περί συνάντησης των δύο, ή του πρωθυπουργού με όλους τους αρχηγούς, υπό την πίεση των έξωθεν "παροτρύνσεων" για εθνική συναίνεση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο κ. Σαμαράς φέρεται να παρότρυνε τον πρωθυπουργό να παρακολουθήσει την παρουσίαση του "Ζαππείου Ι" και να εξετάσει αναλυτικά την πρότασή του, κάτι που ούτως ή άλλως θα έκανε ο κ. Παπανδρέου. Απόδειξη ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει κάνει από την Πέμπτη "φύλλο και φτερό" τις προτάσεις του κ. Σαμαρά, με τις πρώτες ενδείξεις επί των σημείων που φέρονται "υιοθετήσιμα" να αναμένονται ακόμα και σήμερα. Ούτως ή άλλως, οι παροτρύνσεις υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ενταχθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα -που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή- οι "θετικές" προτάσεις του κ. Σαμαρά έχουν υιοθετηθεί και αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις...


Όσο για την προεξόφληση Σαμαρά ότι βάση για συζήτηση αποτελεί το σύνολο των προτάσεων και όχι μία αποσπασματική υιοθέτησή του, απαντήθηκε εγκαίρως από το υπουργείο Οικονομικών. «Αυτό θα μας γυρνούσε στα ελλείμματα του 2009», λένε οι επιτελείς του, με τους αρνητές της ακόμα εντός του ΠΑΣΟΚ να ζητούν την κοστολόγηση του προγράμματος από την ίδια τη ΝΔ σε περίπτωση που έχει διαφορετική άποψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ