Φρίκη: Βρετανός στρατιώτης μάζευε δάκτυλα των νεκρών Ταλιμπάν ως τρόπαια - iefimerida.gr

Φρίκη: Βρετανός στρατιώτης μάζευε δάκτυλα των νεκρών Ταλιμπάν ως τρόπαια

Βρετανός στρατιώτης στο Αφγανιστάν συνέλεγε δάκτυλα των νεκρών Ταλιμπάν ως τρόπα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στρατιώτης από το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας φέρεται να αφαιρούσε τα δάκτυλα των νεκρών από τα θύματα του αντίπαλου στρατόπεδου κατά την περιοδεία της μονάδας του στο Αφγανιστάν, η οποία έληξε τον Απρίλιο.

Η εφημερίδα Sun αναφέρει ότι κλιμάκιο ειδικών της βασιλικής στρατιωτικής αστυνομίας έχει ανακρίνει το στρατιώτη, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν αυτός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ή απαλλάχθηκε εντελώς των καθηκόντων του.

Η συγκεκριμένη μονάδα, η οποία ειδικεύεται σε εναέριες επιθέσεις, πραγματοποιούσε τη δεύτερη κατά σειρά περιοδεία της, στόχος της οποίας ήταν η εκπαίδευση της Αφγανικής αστυνομίας, ενώ ενεπλάκη και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ασφαλείας στα περίχωρα του Χελμάντ.

Σύμφωνα με τον Κλάιβ Φέαργουέδερ, πρώην αξιωματικό της SAS, τέτοιες πρακτικές συνιστούν ταμπού στα στρατιωτικά σώματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις στρατιωτών που επιδίδονται σε αυτές.

Καθώς αναφέρει ο ίδιος, σε ορισμένες μονάδες απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις κάθε φορά που ένας σημαντικός εχθρός ή στόχος πέφτει νεκρός. Ωστόσο, αυτές οι αποδείξεις, συνήθως και υπό κανονικές συνθήκες, είναι μία φωτογραφία ή ένα δείγμα του DNA του θύματος, σε καμία περίπτωση μέλη σώματος.

Τέλος, ο αξιωματικός προσέθεσε ότι είθισται οι στρατιώτες να παίρνουν τρόπαια μετά από μία μάχη, τα οποία όμως είναι κυρίως τμήματα από τον εξοπλισμό του εχθρού.

Τέλος, λόγος γίνεται από ειδικούς και για το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο άτομο να έπραξε όπως έπραξε υπό το καθεστώς ψυχολογικής πίεσης ή ακόμη και άλλης σοβαρότερης διαταραχής, πράγμα που σημαίνει ότι ο στρατός θα πρέπει να φροντίσει να εντοπίσει και να προλάβει άλλα τέτοια κρούσματα στο μέλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ